„Пловдив е моят дом. И днес, като минавам по Главната, виждам познати лица. Щастлива съм да бъда тук”, каза часове преди изключително специалния си концерт на Античния театър Соня Йончева. Утре вече певицата ще подари страхотно изживяване на пловдивската публика.

Събитието е личен подарък на публиката в родния град на световната оперна звезда. Такъв е, тъй като тя на 100 процента финансира гала- концерта „Завръщане” . На сцената с нея ще излязат диригентът Найден Тодоров, брат й Марин Йончев, който прави оперна кариера в Швейцария. Оперна прима покани на и 26-годишния бас Божидар Божилов след онлайн кастинг за млади изпълнители.   Той е специализант в Миланската скала. Двамата с Йончева се срещнаха за първи път на живо днес, в двора на къща Хиндлиян, където оперната прима даде пресконференция преди концерта си утре.

 

За да стигне до древната сцена обаче световната звезда е минала през неособено приятно приключение заради мерките срещу коронавируса. Външните министри на Италия и България са направили всичко по силите си доказано здравото сопрано да стигне до Античния театър от Арена ди Верона. Именно COVID кризата по света обаче отвори възможността пред Соня Йончева да се завърне в родния Пловдив и да реализира една  своя мечта- да пее на древната сцена на Античния.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…