Print this page

Спомен за Димитър Воев и "Нова генерация" ни предлагат в Пловдив със спектакъла "Част от колекция". Съвременният театрален спектакъл е създаден от актьора и режисьор Иван Юруков в екип с колегите Николай Димитров и Стоян Младенов, композиторът и дигирент Милен Апостолов, в костюми на Ясмин Мандели.

Авторите го наричат театрално-музикален пърформънс, "прозаична игра", вдъхновена от стихове, фрагменти и песни на лидера на "Нова генерация" Димитър Воев и текстове от книгата му "Поздрави от мен Боговете".

Спектакълът е създаден както с идея да си спомним за легендарната група и за Воев, така и с цел да се замислим доколко текстовете и неговият бунт все още са актуални и днес, сподели за "Под тепето" създателят на "Част от колекция" Иван Юруков. Това е един съвременен театър, който сме сигурни, че ще грабне хората - музиката е под нов аранжимент, текстовете са в нов контекст, добави той. Спектакълът е създаден малко преди пандемията, но през последните седмици е обиколил много градове при положителни отзиви - Русе, Сливен, Ловеч и други, предимно по необичайни пространства, а наскоро е гостувал и на Народния театър.

В Пловдив "Част от колекция" ще се играе на лятно кино "Орфей". Датата е 17 септември (четвъртък) от 20:30.

Подробности и билети може да намерите тук.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…