Димитър Герганов ще представи новата си книга "Улиците на Пловдив" на 27 април, вторник от 19 ч. в Литературния салон на "Петното на Роршах". Книгата разказва историята на 101 пловдивски улици. За личностите и местата, на които са кръстени, за античното наследство и възрожденските къщи и емблематичните сгради отпреди век, както и за най-новата история от последните десетилетия. Да се пише за Пловдив не е лесна задача.

Всеки опит за епохален труд, който да разказва всичко или за дълбокомислени обобщения, изначално е обречен на провал. В този смисъл „Улиците на Пловдив” са още една част от пъзела истории изтъкани в нашия хилядолетен дом. Пловдив е жив град и се променя – понякога изглежда заспал във вековен сън, в други случаи градският пейзаж препуска в шеметен калейдоскоп. Античен, средновековен, възрожденски, съвременен… Пловдив е много повече от град. Пловдив е идея! За приемственост и смесване на култури и религии, за възкресение от пепелта и разрухата, за надеждата и бъдещето. Вечният Пловдив…

Димитър Герганов е автор на 4 романа и 2 документални книги. Основател и водещ на Пловдивско историческо общество. Ще можете да се запознаете и с другите книги на автора и да си вземете автограф.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…