КЕФФ Пловдив 2021 ще представи в четвъртия си фестивален ден /7ми юли/ още три европейски заглавия от комедийния жанр, селектирани за програмата на Първия Комедиен Фестивал – уникално събитие за Европа, което се провежда в Пловдив до 11ти юли.

Прожекциите в днешния ден стартират в 19:00 часа в LUCKY Дом на киното с  украинската комедия „САМУРАЙ В СЕЛОТО“. Безкрайно забавно приключение проследява случките на младият крепостен Тарас и любимата му Мария, които опитвайки се да избягат от тежкия живот в родната Украйна, на границата са заловени и затворени. В тъмницата се запознават със самурай на име Акай, който има своя мисия – да върне откраднатата катана на своя учител и приключенията започват...

Втората прожекция на закрито е от 21.00 ч. часа на италианското заглавие в конкурсната програма -  „ТРИ ПЕРФЕКТНИ ДЪЩЕРИ“. Филм за перипетиите на трима бащи, недоволни от любовните връзки на своите дъщери: Валентина, изоставила приятеля си Карло пред олтара, за да бъде с истинската си любов – друго момиче; Сара, която е сгодена за много по-възрастен от нея женкар и Марта, която си пада по рапър. Тримата бащи решават да обединят сили, за да прекратят тези връзки. Но дали плановете им ще успеят?

От 21:30 часа в Лятно кино Орфей испанската комедия „ГОРЕЩА СТОКА“ ще разсмее зрителите с историята на Кике - сравнително успешен 30-годишен композитор, който обаче е изпаднал във финансови затруднения и няма средства да поддържа семейството си. Той няма избор освен да се преквалифицира... в дилър на наркотици.

Зрителите на КЕФФ Пловдив 2021 гласуват за филмите от конкурсната програма и ще определят носителят на Наградата на публиката, която ще бъде обявена на 11ти юли, на официалното откриване на фестивала.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции струва 35 лв. Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на сайтовете ceff.bg и boxoffice.bg и от касата на лятно кино "Орфей".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…