Петното никога не стига, че да побере цялата публика на P.I.F., но пък едва ли има бар в България, който да успее да приюти всичките фенове на култовата банда. Така и в събота, в изключително задушевна, както му казваме, обстановка Пловдив посрещна една от любимите си групи.

Признаваме, че публиката беше раздвоена, тъй като в същото време Остава имаха концерт на няколко километра и както много се изразиха – «това е садистично». Все пак, това по никакъв начин не попречи на десетки да се разпределят, както в игра на Тетрис, че да има място за всеки, на когото му се танцува, защото ако си на концерт на P.I.F., то е невъзможно да си стоиш кротичко на масата, пиейки си бирата. Не, подобен тип концерти са като изцеление за душата – скачаш, танцуваш, пееш, викаш, а на някои песни може и сълза да пуснеш. Има смисъл именно тази банда да е толкова години на сцена и да е толкова обичана от всички. За музиката какво може да се каже? Има ли човек в тази държава, който да не знае «Приказка» или «Колело»? И аз така си помислих – няма! Но пък има и нещо друго при тази банда. Когато пред теб стои Димо и слизайки от сцената с отворени обятия приема всеки, който се е затичал към него за снимка или просто прегръдка. Това ти носи едно друго душевно удовлетворение, защото той не е просто певецът, или просто част от някоя група – не! Той става приятел, той се превръща в «плюшено мече», както му казаха едни момичета, което просто може да ти отнеме негативната енергия за секунди и да я замени с нещо красиво. Ей така, с концерт на P.I.F. се презаредиха батериите за следващата работна седмица.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…