Фестивалът постави грандиозно начало с 3D мапинг на Античния театър

Откриването на фестивала с концерт-спектакъла "Орфей и Паганини" пренесе над 2000 зрители в митичния свят на легендарния тракийски певец. За първи път фасадата на Античния театър "оживя" с уникален 3D мапинг на Полина Герасимова, който пресъздаде древните легенди за Орфей на фона на музиката на Г. Арнаудов, К. Глук, К. Монтеверди, Ж. Офенбах и др. 

Енигматичните звуци на кристалния орган на Ж. Деньов се смесваха с изпълненията на виртуозния Марио Хосен и Квартета на Арена Ди Верона. Солистите Вера Гиргинова, Светлана Иванова и Никол Брандолино заедно с оркестъра, хора и балета на Опера Пловдив създадоха незабравима феерия, обединяваща елементи от различни музикални жанрове и епохи. Диригент на спектакъла бе флейтистът Фан Ферандис, диригент на хора - Драгомир Йосифов, концертмайстор - Мичо Димитров, а хореографията бе дело на Боряна Сечанова. Античният театър бе изпълнен до краен предел. 

Сред официалните гости бяха представители на Министерство на културата, на Областната управа, на Община Пловдив, на Фондация "Пловдив 2019", на Фондация "Дом за пловдивската опера", ръководствата на няколко големи фирми, официални представители на Нов Български Университет, директори на културните институти в Пловдив и представители на националните и регионалните медии. Фестивалът бе открит от директорът на Опера Пловдив - доц. Нина Найденова. 

OPERA OPEN 2017 е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…