Print this page

Незрящата Ангелина пя с жестове пред куп насълзени погледи

Затворете си очите и прочетете този текст. Запушете си ушите и помолете някого да ви го разкаже. Не звучи честно, нали? Сега си представете, че нито можете да го прочетете, нито пък да го чуете. Вървите в свят на образи, а думите са далечен блян.

Евангелската църква приюти Ангелина – тя е сляпа и с частично загубен слух. Една напълно нормална жена. Човек, изглеждащ като мен и вас, но не можещ да разбере света ни. За това пък се качи на сцената и ни показа своя, за да можем поне малко да се докоснем до нейните и на другите като нея чувства и усещания. Инат, упоритост и нечовешко усилие е дала тя, за да може невиждаща да научи езика на глухонемите и именно чрез него да изпълни песен. Първоначално всички бяха малко уплашени от това, което ще видят и това дали биха успели да разберат песен без текст и музика. Пълна тишина и изпълнението й започна с лек танц и чрез жестикулиране „изпя” песента си за любов, обич и равенство между всички. Всички в публиката бяха така нареченото здрави. Чуват, виждат и говорят, но емоцията от този пърформънс не беше позната на никого. Всички очи се напълниха със сълзи, но не от тъгата, а от красотата и силата, която се носеше от сцената.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…