Операта изненада със смел сценичен поглед върху класическия сюжет

Видео артистът Полина Герасимова направи 3D мапинг върху декора

Красиво визуално приключение. Страхотно музикално изпълнение. Разкошни костюми и съвършена цялостна визия. Това представлява новият мюзикъл на Държавна опера- Пловдив „Снежанка и седемте джуджета”. Представлението е за деца, но сякаш впечатли още повече родителите им. Трупата този път реши да изненада публиката със смелия си сценичен поглед върху иначе класическия сюжет. И спечели. Крайният резултат от работата по проекта на операта е зашеметяващ. И съвсем естествено предизвика фурор на премиерата вчера. 

Един от главните виновници за различната визия на спектакъла е най-търсеният у нас днес видео артист Полина Герасимова. Тя е дамата, която сътвори 3D мапинг върху декора на „Снежанка и седемте джуджета”.

Сценичното решение е бял декор и прозрачни екрани на 3 пласта. Като актьорите почти през цялото време са затворени зад огромен прозрачен екран, което създава 3D ефект на живо. Използвахме мапинг върху декора и прожекция върху прозрачните екрани, обясни пред КАПАНА.БГ Полина Герасимова след премиерата. Допълва, че заедно със сценографката и режисьора работили заедно и променяли всичко до последно, докато накрая всички не останали доволни от резултата.

Визуалната концепция е в стил магически реализъм, като се опитах да изляза от приказката и да вкарам символи, които още не са ясни за децата, но се надявам, че в един момент ще им проговорят. Примерно слънцето накрая е с будистки очи, символ на това, че всичко накрая се оправя, само трябва търпение. И разбира се черно-белият графичен стил, който ползвам навсякъде, разказа още Герасимова.

Тя уточни, че мапинг с актьори и с прозрачни екрани се прави много сложно. В „Снежанка и седемте джуджета” обаче почеркът си оставили осветителите на операта, които са направили  изключително модерно, художествено и силно осветление.

С две думи- не пропускайте този спектакъл.

"СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА" - мюзикъл от А. Косев - ЧЕСТИТА
Режисьор - Георги Динев
Диригент - Константин Добройков
Художник на костюмите и декора - Гергана Мантърлиева
Видео артист / 3D мапинг - Полина Герасимова
Хореограф - Йордан Кръстев
Снежанка - Инна Пепеланова
Царицата - Марияна Арсенова - гост
Принцът - Владимир Василев
Ловецът - Владимир Ников
Огледалото - Станимира Манолова / Диан Райчев
Огледалото – Глас - Лили Бързева
Джуджета:
Професор - Надежда Воща
Смешко - Ивайла Владимирова
Любопитко - Николай Писанов
Всезнайко -Христина Венчева
Кихлъо - Станимира Манолова
Мърморко - Антоан Толумбаджиев
Малчуган - Благовеста Костадинова
Оркестър на Опера Пловдив
снимки: Валентина Биларева

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…