С Иван Тотев влязохме в реален диалог след медийния. Имам надежда, че ще се потърси възможност в бъдеще за някакъв вид партньорство между общината и галерия Тракарт, коментира днешната си среща с градоначалника пред Под тепето концесионерът на археологическия подлез Жорж Трак. Художникът подчертава, че кметът е заявил желание за изслушване на неговите аргументи и благодари за подкрепата на всички близо 500 души, подкрепили галерията му в инициираната подписка в нейна защита. Кампанията така или иначе продължава, тъй като смятам да входирам исканията от подписката в Общинския съвет, отбеляза Трак. 

Искам да бъда правилно разбран- не искам скандали, не искам съдебни сблъсъци. Искам да измислим такава форма на взаимодействие, която да не пречи да се случи мисията ЮНЕСКО, но и да даде възможност онова, което е създадено, да бъде запазено и да продължи да съществува. Нашата цел е алтернативни публично-частни отношения, подчерта концесионерът на археологическия подлез.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…