223 места за продажба на мартеници с наем по 5 лева на ден, обяви общината

Заявления се приемат от днес

Община Пловдив е обявила 223 места от по 2 квадратни метра за продажба на мартеници тази година. Таксата за ползването им е 5.00 лв. с ДДС на ден.

Заявления за издаване на Разрешения за ползване на място - общинска собственост, с предназначение - продажба на мартенички, се приемат от днес - 02.01.2018 г. Само в деловодството на Община Пловдив на пл. „Централен”№ 1.

Обособени са 5 зони за търговците:

-пл. „Стефан Стамболов”- 31 места;

-пл. „Централен” – 98 места;

-ул. „Райко Даскалов”, пред Централни хали – 45 места;

-ул. „Съборна” в началото след стълбите – 21 места;

-тротоар пред паркинга на хотел „Тримонциум” – 28 места;

Разрешението за ползване на място се издава въз основа на заявление (по образец), подадено лично от заявителя или негов представител с нотариално заверено пълномощно. (чл. 6, ал. 2 от Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив)

Има обаче още две специфични условия. Първо- на всяко юридическо, физическо лице и ЕТ ще бъде издавано по един брой разрешение за площ от 2 кв.м.

Второ - всички ЕТ и физически лица, получили разрешение за ползване, следва да заплатят дължимия за дейността патентен данък, съгласно Приложение 4 (патентни дейности), точка 3 на приложението, към чл.61З, ал.1 от ЗМДТ, в Дирекция „Местни данъци и такси” на ул. „Радецки”№18 А, гр. Пловдив. За контрол на това изискване  дирекция „Общинска икономика и здравеопазване” ще изпрати списък на дирекция МДТ, Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…