Какво трябва да знаете, когато пристигнете на летището според Lost in Plovdiv

Популярността на Пловдив като привлекателна туристическа дестинация нараства главоломно и неслучайно дори американската медия CNN му посвети специално видео и текст. В случай че сте пропуснали статията, може да си я припомните ТУК, а ние днес ще се опитаме да помогнем на всички туристи, пристигащи в града под тепетата, да не се чувстват изгубени и да стигнат до правилното място бързо и безпроблемно.

Да стигнеш до Пловдив със самолет вече е една идея по – лесно и достъпно, особено с редовните полети на нискотарифната авиокомпания RyanAir от Брюксел, Бергамо или Станстед. Вариант е също да вземете полет от Москва (Домодедево) на S7 Airlines или да се възползвате от някои от чартърите на туристическите компании. Приключението започва, когато стъпите на българска земя и логично се запитате накъде да се отправите. За момента няма маршрутна линия от летището, което се намира в Крумово, на около 13 километра от града. Така за всички пристигащи остават няколко алтернативи: да имат осигурен трансфер от мястото, където ще нощуват, да имат кой да ги посрещне. да си вземат кола под наем или да си хванат такси дотам, докъдето желаят да стигнат.

На първо място, искаме да уточним, че е много важно да бъдете внимателни при избора си на жълтата кола и да съблюдавате няколко основни съвета, за да започнете положително престоя си в най – стария жив град в Европа. На ключови места като аеропорта, централната жп гара,  спирки на градския транспорт и прочие, често има мошеници, които возят на по – високи цени. Подчертаваме, че на всички легализирани таксиметрови автомобили трябва на видно място да има стикери с ценоразписа на услугата. В Пловдив тарифите са: първоначална такса – 0.90 лв. дневна тарифа за 1 километър пробег – 0.75 лв, а нощна  - 0.85 лв., като минутата престой е 0.20 лв. Приблизителна цена от летище Пловдив до центъра на града варира в порядъка на 12-15 лв, в зависимост от часовия диапазон и трафика. Възможно е към вас да се доближат шофьори с различни оферти, предлагащи да ви закарат до крайната точка, но те не са лицензирани и най – вероятно ще се опитат да ви измамят. . Цени от порядъка на 20-25 EUR са високи и не приемайте да се возите.

Вижте всички съвети на дигиталния гид в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…