От инспектората към ведомството излизат с предписание до общината, улицата трябва да бъде възстановена в автентичния си вид

Връщат извадените вече едри павета, които общината искаше да пренасочи към Тютюневия град 

Едрите павета по улица „Отец Паисий” трябва да бъдат върнати на мястото им, а не да бъдат пренасочвани към Тютюневия град. Улицата трябва да бъде възстановена в автентичния й вид след края на ремонта. Токова предписание ще получи Община Пловдив от Министерството на културата, след като тази сутрин Инспекторатът към ведомството направи проверка на място. На „Отец Паисий” е бил регионалният инспектор Слави Славов.

Била е проверена документацията по представения още през 2015г. и съгласуван проект за ремонт на улицата. Археология не се очаква да излезе, тъй като върви частична подмяна на тръбопровод, но през цялото време ще има археологическо наблюдение на обекта от музея в Пловдив. Имаме уверение от общината, че паважната настилка ще бъде възстановена в автентичния й вид, обясни за Под тепето директорът на Инспектората Александър Трайков.

От министерството ще поискат по-детайлна справка за намеренията на общината относно всички елементи от настилката и тротоарите, освен специфичните едри павета- бордюри, шахти. Всичко трябва да бъде върнато на мястото си, категорични са от МК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…