Мият и сушат седалките след всеки (ВИДЕО)

Hi-tech WC-то притежава антивандалски, огнеупорни и анти-графитни защити

Високотехнологичното санитарно чудо, което ще замени известните като „писоарите“ градски обществени тоалетни в квартал Капана, притежава патентована комбинирана система, която осигурява спазване на изключително високи стандарти за чистота и хигиенизиране, по информация на фирмата, спечелила обществената поръчка. Това е бургаската компания Екотой, която има сключен договор с пловдивското общинско предприятие „Чистота“ за доставка и монтаж на два броя мобилни тоалетни на стойност 180 000 лева, станали известни в общественото пространство като „златните кенефи“.  

 Както ви разказахме преди седмица, писоарите в Капана отиват в историята. Репортер на Под тепето „надникна“ зад врата на писоарите дни преди да изчезнат от лицето на града в този си вид. Тогава от ползвателите и обслужващия персонал получихме редица въпроси, свързани с почистването и зареждането, на които се опитахме да намерим отговор.

 Ето как става почистването на вискотехнологичните тоалетни:

Системите от една страна измиват, дезинфекцират и изсушават повърхността на седалката на тоалетната, а от друга, осигуряват измиването, отстраняването на отпадъците от земята и изсушаването на пода. Освен това hi-tech WC-то притежава антивандалски, огнеупорни и анти-графитни защити.

Врата за достъп до тоалетната от плъзгащ се тип се отваря след пускане на монета или жетон. Още не е ясно с каква сума ще се влиза в поръчаните за Пловдив тоалетни, нито как имащите право на безплатно ползване пенсионери и майки с малки деца ще могат да влизат.

Друга добра новина е, че пневматичната система на вратата може да функционира също без електрически ток, ако той внезапно спре. Има инсталирани „бутони SOS“ за спешни повиквания. Модерната тоалетна притежава и система за автодиагностика в случай на повреда и дистанционно сигнализиране в реално време от мобилен телефон GSM или от компютър.

С влизането в кабинката електронни сензори засичат присъствието на човек, като отчитат натоварването върху подовата повърхност.

Мивката има специален патент за незадържане на спринцовки, както бе описано в обществената поръчка.

Експертите от Министерство на културата са одобрили визията на технологичната новост. Кабините ще са облицовани с „каменна облицовка“, за да се вписват в общия архитектурен ансамбъл по подобие на тоалетната в старата част на Венеция, която виждате на заглавната снимка. Тя е от същия тип, който се очаква в Капана. Такива тоалетни вече се използват в парка до НДК в столицата и в Морската градина в Бургас.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…