Макар че лятната класика от цаца и бира е най – подходяща за морските вечери, под тепетата също има няколко култови места, където специалитетът ни се услажда. Вкусотията най – често се допълва с пържени картофки и предполагаме, че няма човек, който да не се изкушавал от това лятно съчетание.

Днес няма да се спираме на по – лъскавите заведения, а ще потърсим онези малки капанчета, покрай които винаги се носи аромата на прясно изпечена рибка и бирата се лее на корем.

Затова и няма да ви учудим, ако започнем с едно място, където ястието ви със сигурност ще е придружено с прекрасна гледка. Бирария „Рахат тепе” на върха на Небет тепе в Старинен Пловдив е едно от онези ресторантчета, които няма как да подминеш. Тук всеки съветва да не пропускате от малката хрупкава рибка, а картофките са по ваш избор – пресни или бланширани. Пловдив е пред вас на длан и единственото, което още ви е нужно, е добрата компания.

И тъй като най – вероятно повечето от вас знаят горното заведение, сега ще ви пренесем към Кичука, където на кръстовището на булевард „Македония” с „Даме Груев” една червена постройка обезателно ще привлече вниманието ви. „Борото” или „Чевеното”, така най – често го наричат живущите в квартала, се разраства с всяка година, а вечер дори с резервация е трудно да намериш маса. Детска глъч се чува от детската площадка, а най – често чуваната дума е „наздраве”. Табелата с името гласи „Спирка 369”, но едва ли някой ще ви упъти, ако го потърсите така.

Прочетете целия материал в LOST IN PLOVDIV

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…