Художниците казват сбогом на сградата със специално събитие

Днес изтича срокът за обжалване на решението на комисията по конкурса за избор на изпълнител за изграждането на галерия на улица „Гладстон“. До момента няма постъпили жалби, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев на редовния си брифинг в понеделник. По думите му, ако до края на работния ден не постъпи жалба, за което се надяват от управата на града, то още утре ще бъде поканен избраният изпълнител, за сключване на договор.

Община Пловдив няма да чака изготвянето на проект за нова галерия на Дружеството на пловдивските художници (ДПХ) на ул.“Гладстон“ 32. Събарянето на сегашната сграда ще започна веднага след подписване на договора с фирмата, спечелила конкурса по ЗОП. Това се прави с цел галерията да е готова до началото на идната 2019-а година.

На гърба на сградата в момента се помещава служба на ОП „Чистота“, която ще бъде преместена в жълтата къща в Цар-Симеоновата градина на мястото на Пловдивския общински инспекторат. Билбордът на тротоара също ще бъде премахнат заради новия проект.

Ще настояваме за сграда с бетонна конструкция с метални елементи, на не повече от 3 етажа, поясни кметът Тотев.

Очаква се от ДПХ да организират специално събитие, на което да се сбогуват със сграда, била техен дом десетки години.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…