След баровете, местата за среднощно похапване са едни от най – посещаваните заведения, особено през уикенда в Пловдив

Сезонът на партитата е и купонът най – често приключва в малките часове на нощта, когато е късно за вечеря, но пък рано за закуска. Оказва се, че след баровете, местата за среднощно похапване са едни от най – посещаваните заведения, особено през уикенда. На кого не му се е приисквало в момента, в който излезе от дискотека нещо калорично?

Екипът на единствения дигитален пътеводител в града под тепетата събра за вас няколко алтернативи, които винаги ще ви бъдат полезни, за да не се прибирате гладни нощем.

Започваме с култовите капанчета за шкембе чорба, за които вече имаме подробен материал в сайта. Безспорно средство за лекуване на тежък махмурлук и спасител на не един и двама тежко препили. Независимо дали я предпочитате с много чесън или сте любител на по – умерените подправки, всеизвестно е, че тези заведения работят от зори и са пълни! В случай че желаете друг вид топла супа, Супа Бар работят денонощно в петък и събота за всички среднощни гладници.

Още едно всеизвестно място ще попадне в текста ни днес и това е една малка баничарница в Кичук Париж, която ако не сте от града под тепетата или не сте заклет купонджия, най – вероятно сте подминавали безброй пъти. Известна е като „Тихите банички”, а как ѝ е точно наименованието, едва ли някой знае. Традиционната българска закуска от баничка с боза или айрян е  задължителна, но освен нея може да избирате от още куп тестени изделия. Разбира се, сезонът на банските наближава, така че не ви съветваме да прекалявате.

„Джоана” и два от ресторантите от веригата „Даяна” също работят денонощно и приемат поръчки и след полунощ. Тук разнообразието е голямо и ако не ви се хапва течна супа, заложете на скара и картофки. Е, няма да чакате за маса, но в ранните сутрешни часове определено си има поток от хора, които решават да заситят глада преди да съберат сили за следващия бар тур.

Ако ви споходи нощен глад и се чудите къде да го утолите, вижте всички предложения на гида Lost in Plovdiv.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…