Капана и едноименния фестивал вдъхновиха хип-хоп звездата от Лос Анджелис Reverie. Изпълнителката  записа нов сингъл, роден на миналогодишния Капана фест, като засне и клип към парчето изцяло под тепетата. В The Secret на Reverie са замесени един куп пловдивски творци начело с продуцентa KayBe от II:II Collective, родом от Пловдив, и креативния пловдивски бранд за улична мода What A Monstar, който е главен инициатор и творчески куратор на проекта. Парчето е записано в пловдивското студио CTP Records, а майсторската операторска работа е дело на Миньо Костадинов от Film Factor. Проектът се случва с подкрепата на Фондация Америка за България. 

„Работата с Reverie беше истинско удоволствие. Макар че е извънземно добър изпълнител, тя всъщност е един изключително земен човек. Всичко се случи с лекота, въпреки че имахме само 6 дни да сътворим The Secret, а през 3 от тях Rev и KayBe усилено репетираха с Bobo&The Gang за участието си на есенния Капана Фест. Всички замесени подходиха с огромно вдъхновение и професионализъм и ето, че The Secret вече не е тайна.“, разказаха момчетата от What A Monstar.

Проектът The Secret е само началото на редица колаборации между гостуващите чуждестранни музиканти на Капана Фест и техните български колеги. Общите проекти ще се инициират от What A Monstar и ще достигат до публиката през чисто новия им YouTube канал What A Monstar Concerts. В него ще можем да се наслаждаваме не само на плодовете от общата работа на изпълнителите на Капана Фест, но и на много други талантливи музиканти, подбрани от музикалния редактор на фестивала и предавани на живо в канала от магазина на What A Monstar в Капана. Той ще се превърне в хибрид между шоурум на марката и музикално студио за живи изпълнения.

Идеята е шантава, смела и свежа. Ще даде на жителите и гостите на бъдещата Европейска столица на културата още една сериозна причина да отидат до Капана – да послушат качествена музика, която се случва пред очите им и превръща творческия квартал в още по-магическо място. Предимствата на тази инициатива далеч надхвърлят границите на Пловдив, издават от What A Monstаr.

Следващата колаборация, която се роди на Капана Фест и скоро ще се появи в канала, се случи между изумителната Gavlyn, също от LA, и българската жива легенда ЖЛЪЧ. Чудовищният ритъм на парчето пък извира от сърцето на DJ Skill.

Линк към видеото и канала в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=2LCiZaWlDek

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…