Как да стимулираме повече пловдивчани да включат квартал Столипиново в личната си карта на съпричастност, как да мислим и да действаме по проблемите на квартала през призмата на единна принадлежност, а не през мислене "ние" - "те". На тези въпроси трябва да отговорят всички артисти, желаещи да кандидатстват с идеи в инициативата Art Innovation Challenge на Фабрика за идеи. Артистичното предизвикателство е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и е насочено към квартал Столипиново.

С идейни концепции за промяна могат да кандидатстват артисти от всички сфери на изкуството до 3 юли на следния линк: https://bit.ly/2N1j8LZ. Темата е квартал Столипиново и по-конретно: Какво прави един град единен? Няма  ограничение във възраст и образование. Основното условие е предложенията да отразяват социален проблем и да въвличат местната общност в преосмислянето му чрез пърформанс, изложба, инсталация, игра или друга артистична намеса за квартал Столипиново. Фабрика за идеи ще подкрепи финансово реализирането на три артистични творби, които са интерактивни, задълбочени и развиват темата на предизвикателството по нов и смислен начин.

Артистичните намеси ще бъдат осъществени между 16 и 22 юли в Пловдив, като мястото на реализирането им не е задължително да бъде само в Столипиново, а и в останалите квартали на града като се запази фокуса върху темата за ромската общност.

Art Innovation Challenge е инициатива на Фабрика за идеи, която подкрепя социално ангажирани артистични форми с цел да внесат живителен импулс за преодоляване на актуални проблеми на града.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…