Новата галерия ще бъде на два етажа и с кафене

Изчистен дизайн с малко декоративни елементи предлага проектът за бъдещата изложбена зала на улица "Гладстон" в Пловдив.  Тя ще бъде изградена на мястото на съборената постройка на Дружеството на пловдивските художници. Проектантският екип, ръководен от арх. Петкана Бакалова, е избрал типичните за галериите големи пространства - както в ширина, така и на височина. На места осветлението идва от оберлихт - остъклен таван. Оформен е и втори етаж с кафене с балкон.

Отвън дизайнът е малко по-разчупен. Входът също е акцентиран, висок и просторен. По думите на проектантите, все още се работи по вида и дизайна на фасадата, която може да бъде преобразена. Пред сградата се оформя и малко площадно пространство.


 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…