„История и цивилизацията“ остана върху мраморните плочки от соца след последната сергия

Ловци на стари книги обикалят от два дни на мястото

Таня Грозданова

"Вчера имаше избор, днес са останали само учебници и то излезли от употреба," това ми подшушва беловлас мъж, сблъскавайки се с мен до камарата омърляни томчета около коша за боклук.  

Преди нас там беше младо семейство, което си тръгна с два учебника по програмиране и аудио касета с детски приказки.

Десетки книги „втора ръка“ се въргалят върху мраморните плочки от соца. Иронично в средата на Алеята на книгите зад Централна поща лежи изцапан учебник по „История и цивилизация“… 

Картината е несъмнено с тъжни отенъци, но на стената с шарени графити се прокрадва и добрата новина – „ПАВИЛИОНИТЕ от КНИЖЕН ПАЗАР се преместиха на площад ГАРАТА до АВТОБУСНА СПИРКА на № 113.“Ето така Алеята на книгите зад Централна поща в сърцето на Пловдив си замина днес, а това остана след вдигането на осемте павилиона. Те отстъпват път за новата история на площада, който трябва да светне за 2019-а година и пешеходците спокойно да стигат до Голямата базилика.  

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…