Соня Попова

Любимците на пловдивската публика – Театър на огъня и сенките Fireter, оживиха Главната улица снощи с огромните си вълшебни същества и форми. Впечатляващото им шествие снощи, украсено с огнени ефекти и магични създания, откри официално тазгодишното издание на Международния куклено-театрален фестивал в Пловдив. Актьорите от Fireter и този път оставиха впечатляваща емоция у малки и големи с неповторимите си атракции.

„Вдъхновителното, непознато, освобождаващо и създаващо движение е мотото на XXIII Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много & TheatAir 2018”, който запълва зали и открити пространства в Града под тепетата от 03 до 07 септември.„Тази година заедно ще видим 16 конкурсни спектакъла от България и чужбина, оживяващи 5 зали в град Пловдив и една в София, 25 улични интермедии, представени от 9 международни трупи и много приказно вълшебство! 23-тото издание е посветено на движението – смелото и тихото, просветеното и интуитивното, движението към това, което ражда знанието, пази спомена, създава и оборва нормите, вдъхновителното, непознато, освобождаващо и създаващо движение“, разказа директорът на Държавен куклен театър – Пловдив Виктор Бойчев пред официалните гости и участниците в  тържествената обстановка на Зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей, преди откриващото шествие.

Заместник-кметът по култура Александър Държиков благодари специално на директора на Куклите а енергията, всеотдайността и  любовта,  с които години наред  организира фестивала.

След приключване на официалната част, участниците и гостите се отправиха към Римския стадион, за да наблюдават уличното представление на актьорите от столичния Театър на огъня и сенките „Файертер", които  за поредна година зарадваха малки и големи с красиви костюми и атрактивен декор. Минувачите не пропускаха възможност да се докоснат до актьорите и да се снимат с тях.*Снимките от шествието са на списание Списание „КуклАрт“ / KuklArt magazine

Днес програмата на фестивала включва:

4 септември 2018 г.
11.00 ч. „Снежната Кралица“ -ДКТ КУКЛЕН ТЕАТЪР МОСКВА / Зала РАДИО ПЛОВДИВ
11,30 ч. „Къде е истината?“ - Театър Клайпеда /Цар Симеонова градина /алея север/
15,30 ч. „Кибер Бяла“- Театър Мале-Мале / Зала РАДИО ПЛОВДИВ
16,00 ч. „По Пътя“ - Театър Жинак / Площад Централен – Главна улица
17,00 ч. „Филифьонката, която вярваше в бедствия“ - ДКТ Бургас / Военен клуб Пловдив
18,30 ч. „Къде е истината?“ - Театър Клайпеда /Цар Симеонова градина /алея север/
19,00 ч. „Въйвъйвъй“ - Дуо Barbaronite / Главна улица, стълби Каменица
19,00 ч. „Кащанка“ - Театър Вировитица – Хърватия / КАМЕРНА ЗАЛА
21,00 ч. „STRPTS // eпизод I: Миро& Рула“ – Синема Стикадо – Испания /зала Исторически музей.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…