EVN дарява 120 хиляди лева за съоръжението край бъдещия музеен комплекс

Стартира и кампанията „Подари си птица”, всеки ще може да „осинови” едно от мозаечните изображения

Първа копка за изграждането на детска площадка край бъдещия музеен комплекс Епископска базилика ще направят днес кметът Иван Тотев, американският посланик Ерик Рубин, председателят на Борда на директорите на Фондация „Америка за България“ Крис Матлън и председателят на Съвета на директорите на EVN България, Робърт Дик. Съоръжението ще бъде построено с дарение от енергоразпределителното дружество на стойност 120 хиляди лева. С което EVN България става нов ключов партньор в проектът Епископска базилика на Филипопол.

В същия ден, активните граждани и бизнеса на Пловдив, които обединяват усилия в сдружение „Приятели на Базиликата“, ще дадат начало на кампания „Подари си птица“. Всеки може да избере измежду близо 100 мозайки на птици, за които да се грижи като дари 5 000 лева. Със събраните средства „Приятелите на Базиликата“ ще подпомагат дейността на музейния комплекс на Базиликата, който ще отвори врати през есента на 2019.

Очаквайте подробности!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…