Арх. Румяна Пройкова и колегите й от проектантския екип ще разкрият идеите си в Дома на културата

Иво Дернев

Проектът за площад Централен ще бъде представен следващата седмица. Архитект Румяна Пройкова и колегите й от проектантския екип ще разкрият идеите си за промяната на „сърцето” на града следващата сряда. Така очакваното от граждани и архитекти събитие ще се случи в Дома на културата, в 14 часа.

В сряда ще се коментира проекта и евентуално нещо може да се коригира в него. Той е съгласуван, но имаме пълна свобода да заменяме шарки на камъни или цветове. Това е и смисълът от дебата идната сряда. След това можем да поръчваме камъни за настилката и да започнем работа, каза днес кметът Иван Тотев.

Той уточни, че проектът все още не е взет от НИНКН заради процедура по плащане в Института, но той е готов от понеделник, а общината разполага с копия на цялата документация.

Правим обсъждането в сряда, тъй като в момента изпълнителят Драгиев е в Гърция. Ходи по кариери, от които могат да се заявят съответните количества материали, тъй като по изискване голяма част от площадното пространство трябва да е с естествен камък- гранити, мрамори. От НИКНК не са ни задължили с конкретен камък или конкретен цвят. Дава се свобода на проектантския екип в Пловдив да избере, а и хората да изкажат мнението си в предстоящия дебат другата седмица, допълни кметът.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…