Без кмета Тотев, нито един архитект и публика, която се брои на пръстите на едната ръка, тече общественото обсъждане на проекта

 

Иво Дернев

 

Голямата конферентна зала на втория етаж в Дома на културата „Борис Христов“, която по принцип събира повече от 100 човека, е почти празна. Там в момента би трябвало да се състои дългоочакваното представяне и обществено обсъждане на проекта за обновяването на кино „Космос“.

 

По столовете са насядали няколко политически функционери и художникът Емил Миразчиев. Няма нито един архитект, отсъства и кметът на Пловдив Иван Тотев.

 

 

Проектантите арх. Тихомир Казаков и арх. Мария Мишинова предствят идеята си в присъствието на зам.-кмета по култура Александър Държиков.

 

Самият проектът, който е за ревитализация на бившето кино и не предвижда  промяна на функционалността и визията на сградата, ще бъде дарен на община Пловдив.

Очаквайте подробности.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…