Познаваме ли човешките права? А умеем ли да ги защитаваме? Каква е стойността им днес? Това са въпросите, които задават организаторите на флашмоба #ПредайНататък, който ще се случи в 16 часа днес пред Дома на културата „Борис Христов“.

Чрез него ще бъдат предадени различни послания, засягащи равноправието, свободата и недискриминацията. Всеки, който се вълнува от тези и подобни въпроси и вярва, че опазването на изконните човешки права е в ръцете на всеки един от нас, може да се включи. Не е нужна предварителна подготовка и няма възрастови ограничения.

Събитието е част от Кампания „#НовитеБудител(к)и: Предай нататък“, която се реализира от Асоциация "Голям брат Голяма сестра - България" в партньорство с Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women и с подкрепата на Civitates – инициатива за филантропия, демокрация и солидарност в Европа. Кампанията обединява в неформална коалиция 12 неправителствени организации и медии от 7 града в България и цели да популяризира общочовешките и демократични ценности, приноса на фондациите, асоциациите и сдруженията за опазването на достойнството и правата на човека на различните групи в обществото и да обърне внимание на новите предизвикателства и свиващото се пространство за гражданското общество.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…