Годишна среща на движението Slow Food Plovdiv е насрочена за днешния следобед. Почитателите на бавното и здравословно хранене под тепетата започват честването на Световния Terra Madre Day (Денят на Майката Земята), за да се видят,  побъбрят и опитат заедно гастрономически съкровища, скрити в градските къщи и местни села. Обещават си да се наслаждават бавно на вкусове и приказки в Зелена работилница на ул. "Булаир" 1А, зад Техническия университет.

Срещата е отворена за всички, които искат да бъдат част от общността на Slow Food: от града и селата, които искат да споделят домашни творения; - производителите на Фермерски пазар Пловдив, занаятчии и фермери;  собственици и управители на заведения и магазини, които искат да предлагат автентични местни храни; ентусиасти, които имат идеи за Slow Food дейности в Пловдив, включително с деца и младежи.

Събитието е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC. То се осъществява с участието на Район Тракия-Община Пловдив, Георги Стаменов - кмет на район "Централен" и Агенция за регионално развитие/ Бизнес център за малки и средни предприятия.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…