Над 1500 души ще се качат на гигантската сцена, на която ще бъде даден старт на Европейска столица на културата 2019 на 12 януари. Церемонията ще се казва „Ние сме всички цветове”, като 1000 души, повечето от тях граждани на Пловдив, ще бъдат гримирани и облечени в специални костюми за шоуто. Бекстейджът ще е в сградата на Централна поща, а VIP зоната ще е оформена на последния етаж на хотел „Тримонциум”. Това стана ясно днес, на съвместна пресконференция на фондация „Пловдив 2019” и кметът на града Иван Тотев.

Изпълнителният директор на фондацията Кирил Велчев съобщи, че тридневната празнична програма ще включва множество музикални прояви, изложби, детски събития, прояви в градска среда. Официалната част, която ще продължи точно един час на голямата сцена на булеварда, ще завърши със специална заря, която Велчев и кметът обещаха да е  грандиозна.

Сред близо 450-те доброволци ще има такива от Дания, от Япония, от Холандия, чужди студенти от Медицинския университет. Желание за доброволно участие в помощ на организацията на празничната програма са заявили и много членове на пловдивските пенсионерски клубове. Записването на хора, които искат да дарят труда си в рамките на цялата 2019г. продължават. До този момент такова желание са изявили над 1000 човека.

С 20 хиляди одеяла и шалове с логото на „Пловдив 2019” ще бъде екипирана публиката на откриващото събитие. Хората, които ще се намират пред мегасцената във вид на Вавилонска кула, ще получат безплатно вълнени аксесоари от близо 450-те доброволци, които ще помагат в организацията през целия празничен уикенд. Програмата ще започне на 11 януари, петък, и ще продължи до неделя вечерта.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…