Print this page

Бъдещето на кино Космос ще бъде решено след архитектурен конкурс, който общината ще обяви в най-скоро време. Пълният обрат в сагата със знаковата сграда в сърцето на града  идва след критики от архитектурните среди, свързани с авторските права и дарения проект от студио Stephen George International-България. На днешната среща с медиите кметът заяви, че заради създалото се напрежение около киното, общината ще отдели 150 хиляди лева за проектиране и ще обяви архитектурен конкурс. Победителят ще подпише договор за проектиране с кметството, като неговите подгласници също ще бъдат премирани.

Нашите юристи настояват, че авторските права не могат да бъдат доказани. Бюрото, което твърди, че ги държи, може да се яви на конкурса и да участва със свой проект там. Ще поканим КАБ и САБ да участват в конкурсната комисия, каза по темата Иван Тотев. Относно дарения проект от Stephen George International-България, който в крайна сметка няма да бъде реализиран, той коментира „Добрите намерения може да бъдат оплюти”.

Паралелно с това работим и за приобщаването на площадното пространство пред киното. Вече сме издали заповеди да отчуждаване на частните имоти там, допълни кметът.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…