Монтират въздуховодите на арт-галерията (СНИМКИ)

Продължава набирането на предложения за име на културното пространство на Малката главна

Първата от поредица срещи, които имат за цел да изяснят детайлите по визуалната идентичност, информираността на гражданите и управлението на бъдещата художествена галерия на ул. „Райко Даскалов“ в Пловдив се проведе на 5.03.2019 г. в сградата на районната администрация на „Централен“.

Райкметът Георги Стаменов и неговият екип посрещнаха заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков,  арх. Петко Костадинов от АРКО студио, изпълнителя на проекта Михаил Иванов, Кирил Велчев и Светлана Куюмджиева – директори на ОФ „Пловдив 2019“, за да обсъдят заедно детайли по изпълнението и въпросите по менажиране на новоизграждащата се галерия.

Припомняме, че реконструкцията на бившия детски магазин „Снежанка“ стартира на 18.02. м.г., като изпълнителите имат 115 дни да приключат работа.

Към днешна дата се ремонтира покрива, направена е замазка на 2 ет., ВиК инсталацията е готова. Изпълнителите работят по монтажа на въздуховодите, които са от голямо значение за вентилацията на бъдещия арт-център.

След срещата стана ясно, че е планирано галерията да бъде общинска собственост и да е под управление на Община Пловдив, чрез някоя от нейните структури. Коя точно ще бъде решено в кратки срокове.

Участниците обсъдиха детайли и изисквания за окачване на бъдещите експонати. Бяха предложени различни варианти за монтиране и оформяне на визуалната идентичност на бившия детмаг „Снежанка“.

От район Централен припомнят, че все още се набират предложения за името на центъра за изкуство.

„До момента предложения постъпват основно през социалните мрежи. Едно от предложенията-фаворит е „Детмаг 2019“, сподели районният кмет Стаменов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…