Заданието е одобрено от Камарата на архитектите

Иво Дернев

Заданието за архитектурния конкурс за кино Космос вече е готово. Това съобщи днес кметът Иван Тотев след въпрос на Под тепето. Той допълни, че до края на седмицата най-вероятно ще бъде обявена и самата конкурсна процедура.

Детайлите в заданието са обсъдени с Камарата на архитектите и одобрени от браншовата организация. Идеята е емблематичната сграда да се превърне в място за сценични изкуства. За това е нужно сцената да бъде разширена, за сметка на малка част от над 800-те седящи места.

Архитектурният конкурс ще е първият етап от реализирането на проекта по обновяването и обживяването на киното. Победителят в него ще получи награда и правото да сключи договор с кметството за проектиране, който ще е на стойност 150 хиляди лева. Финансирането за реализиране на целия проект също е осигурено. Част от  заданието е и площадното пространство пред творбата на арх. Шинков, което трябва да   включва открита галерия и малко артистично заведение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…