С червена боя са заличени лицата на редица известни личности

 

Охранителни камери показват двама души с качулки

 

Пловдивското село Старо Железаре стана известно с рисунките по стените на къщите, които всяко лято биват създавани от студенти от университета в Познан. На тях са изобразени политици, спортисти, хора на изкуството, но и местни жители.

 

В понеделник част от рисунките се оказаха със замазани с червена боя лица, съобщава Дневник. Вандалите са съсипали графитите с: Фидел Кастро,  Индира Ганди, която е символ на обществено равенство. Заличено е и лицето на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, на Сталин и Ангела Меркел. Лицето на бившият първи – Тодор живков, не е заличено. Полицията издирва вандалите и търси логика в избора на техните „жертви“.

 

Всяка година учениците на Венци и Катаржина Пирянкови идват от университета в Познан, за да рисуват по дуварите на нашенските баби и дядовци. Новината, че част от творенията им са заличени с боя, ги заварва, докато представят изкуството на Старо Железаре на световна конференция в Aтина.

 

„Заличен е Волен Сидеров, ама не са заличени до него Тодор Живков и Леонид Брежнев – защо? А няколко метра настрани има заличен един анонимен равин. Мисля, че са избрани съзнателно!”, заяви Катаржина Пирянков в национален ефир. По думите на съпруга ѝ записи от охранителни камери показват как вандалите са дошли с кола, паркирали са и почнали да зачеркват с червен спрей. Носели са качулки.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…