Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори.

Зад тази идея застават от варненското сдружение „Кашалот“, които стартират проекта „Спирка за разкази“ като част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

В рамките на месец и половина от 20-и май до 30-и юни осем спирки на градския транспорт в Пловдив ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение.

Темата на първото издание на проекта в Пловдив е „В капана на времето“.

„Кашалот“ кани всички творчески насторени жители и гости на Пловдив да изпратят тяхната интерпретация на темата (до 250 думи), на български или на английски, на сайта на проекта www.spirkazarazkazi.bg до 10-и май и могат да видят разказа си на някоя от спирките на градския транспорт в европейската столица на културата за 2019 г.

И не забравяйте да му дадете заглавие и да изпратите имената или псевдонима си.

Всички изпратени разкази, които отговарят на условията, ще бъдат публикувани на сайта на проекта www.spirkazarazkazi.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…