Градът е изпълнен с цветове, които ние често пропускаме да забележим, но дигиталният двуезичен гид Lost in Plovdiv забелязва цветното

На най-пъстрия празник в българския календар, когато честваме не само тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим с лаврови и маслинови клонки, но и зараждането на природата и събуждането ѝ под ласкавата прегръдка на пролетта.

В пълен контраст с една от последните им статии Другото лице на Пловдив днес колегите от пътеводителя показват разцъфналата Европейска столица на културата 2019.

Защото Пловдив е изпълнен с цветове, които ние често пропускаме да забележим! Заглеждали ли сте се в розите по булевардите по време на задръстване, или бързайки за поредната задача с краен срок насладихте ли се на Цар-Симеоновата градина? Оформените от общински служители, от пловдивчани, а на места и естествено поникнали и разцъфтяли цветя правят гледката истински пролетна.

Задължително се разходете в Старинен Пловдив, където пред Балабановата къща ще намерите инсталация, построена от цветя, която всеки желаещ може да се включи като закичи донесен от него цвят.

Потопете се в цветната приказка и следващия пък, когато сте на разходка – спрете и се полюбувайте на красотата около вас, баз значение дали сте местен или сте в Пловдив за малко:

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…