Атрактивното шествие стартира на 4 май в 17:30 от площадчето при подлеза на Аптека Марица

Над 200 участника на различна възраст ще преминат по Главната улица в Пловдив, облечени в изработени от самите тях костюми, маски и големи парадни кукли, вдъхновени от темата за Айляка.

Парадът, който е един от артистичните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, ще стартира на 4 май в 17:30 от площадчето при подлеза на Аптека Марица и ще премине по Малката Главна (ул. Райко Даскалов) през Джумаята, по Голямата Главна (ул. Княз Александър I), за да пристигне около 19:00 на площад Стефан Стамболов (пред Общината). Празникът ще продължи до 21:00 с представяне на участниците, музика на живо, оригинален интерактивен пърформанс – инсталация, в който ще могат да се включат всички присъстващи, както и много други изненади.

Участниците, сред които членове на колективи и състави към читалищата-партньори, ученици от ОУ „Душо Хаджидеков“, ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“, ОУ „Д-р Петър Берон“, КСУ „Олга Скобелева“, студенти от театралния клас „12+3“ на ПУ „Паисий Хилендарски“, жители на града, участвали в отворените уъркшопи в подготовката на парада, ще дефилират, маскирани с изработени от самите тях или с тяхно участие маски и костюми. Ще има артисти на кокили, ръчно изработени парадни кукли и фигури с оригинална конструкция, много музика и атракциони.

Айляк Парад е проект на Фондация “ЖАР театър-изкуство-култура”, който се осъществява  в партньорство с HANDMADE PARADE, Великобритания; STALKER TEATRO, Италия; НЧ “Възраждане’1983” – Пловдив, НЧ “Младост’1983” – Пловдив, НЧ “П.Р.Славейков’1908” – Пловдив, НЧ “Назъм Хикмет’1922” – Пловдив и НЧ “Н. Вапцаров’1928” – Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…