По обявения от Община Пловдив пореден архитектурен конкурс за ремонт на Кино „Космос“ са постъпили пет предложения, разбра Под тепето. Наградният фонд в надпреварата е общо 20 000 лева. Авторът на класирания на първо място проект ще получи половината от тях и право да го реализира, премията за второто място е 6 000 лева, а за трето- 4 000. Конкурсът е анонимен.

Определената от общината прогнозна стойност за проекта за реновиране е 128 хиляди лева без ДДС.

Cпopeд ĸoнĸypcнoтo зaдaниe пpoeĸтaнтитe тpябвa дa пpeдлoжaт идeи зa peнoвиpaнe нa cгpaдaтa и пpилeжaщoтo плoщaднo пpocтpaнcтвo, с цел то да се превърне в aĸтивнo cpeдищe зa ĸyлтypa и cъвpeмeннo изĸycтвo.  Класирането ще се извършва по пет  критериии за оценка:  функционалност,  иновативност, креативност и устойчивост, за рационалност, за архитектурен образ, както и за прогнозна цена.

В същото време от групата „Публично изкуство в България“ аларамираха, че Кино „Космос“ зее. Врата е разбита, лампите светят…

В сигнала от общността изразяват мъката си за всичките усилия на хората, които успяха да спасят сградата от събаряне, основаха колектив и успяваха известно време да поддържат мястото с идея за развитие.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…