Акция по заличаване тапетите от една от емблематичните къщи в Капана, на „Широкото”, се проведе днес. Сградата бе облепена с абсурдната за средата в квартала декорация, но визията на фасадата й ще бъде възстановена в автентичен цвят след намеса на Инспектората към Министерството на културата и администрацията на район Централен.

Райкметът Георги Стаменов и регионалният инспектор за Южен централен район в Главна дирекция „Инспекторат и опазване на културното наследство“ към Министерство на културата арх. Слави Славов връчиха миналата седмица констативен протокол на стопанина на къщата, с който го приканиха да възстанови визията на сградата. Днес той със собствени средства ангажира екип, който се зае със задачата да свали „дегизировката” от напечатани листове с каменна зидария и цветенца.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…