„Велико Търново“ с нов облик до два месеца

Една от най-красивите улици в сърцето на Пловдив – „Велико Търново“, добива съвременен вид. До два месеца тя ще бъде изцяло обновена. Стартът на реконструкцията ѝ бе даден днес от кмета на града Иван Тотев и районния кмет на  „Централен“ Георги Стаменов.

През последните години красивата стара улица, която преминава досами Цар-Симеоновата градина, обслужваше целия квартал, заради пожара на Тютюневите складове и затварянето на успоредната „Иван  Вазов“. Тя бе много натоварена и постоянно имаше ВиК-аварии, постоянно се копаеше и кърпеше през годините, припомни Тотев. Ремонтът ѝ е по инициатива на г-н Стаменов и администрацията на р-н Централен, която успя да съгласува дейностите заедно с ВиК, да сключат договор и изцяло улицата да бъде обновена, допълни той.

Ремонтът тече по цялата улица от „Авксентий Велешки“ до бул. „Руски“. Тя ще бъде реконструирана на етапи – от пресечка до пресечка, за да не се натоварват живеещите с липсата на достъп през това време, поясни районният кмет на „Централен“. Срокът на изпълнение е два месеца. Дейностите включват: изцяло нова канализация, водопровод, ново енергоспестяващо улично осветление, подменени тротоарни настилки и асфалт, така че да няма нужда от ремонт в следващите над 20 години, каза Георги Стаменов.

Иван Тотев нарече райкмета „един от най-активните кметове, с много свършена работа, което и до момента продължава да е така“ и напомни, че е номиниран за втори мандат от ГЕРБ.

Изпълнители на ремонта са Драгиев и Ко, съвместно с ВиК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…