Автокиното е възможност по един различен начин да се преживее седмото изкуство

Първата пълнометражна българска анимация „Българ Филмът” ще се прожектира тази вечер в първото автокино в район „Тракия“.

Отдавна имахме идея да реализираме подобен проект и се радваме, че успяхме да намерим партньори, коментира кметът на район „Тракия“, каза Костадин Димитров.

Прожекциите ще са на паркинга в Зона А-13, до блок 292  от 20:00 часа и 21:30 часа.

Автокиното е тип кино, състоящо се от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и голям паркинг за  автомобили. В рамките на това затворено пространство клиентите могат да гледат филми в уединение и комфорта на собствения си автомобил. Звукът се излъчва от нискочестотно АМ или FM радио и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота, разказа Костадин Димитров.

Проектът се реализира от „Автокино“ ЕООД - екип от млади организатори от Варна, реализирали успешно проекти като StartUp Weekend, Beehive Co-Working space, NewBiz Club, Startup Grind, Europe Code Week, убедени, че автокиното е възможност по един различен начин да се преживее седмото изкуство.

Пътуващото автокино ще обиколи над 20 града на България, а през летните месеци ще гостува в „Тракия“ всеки месец на 24-то число.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…