Print this page

Спортът под открито небе събра десетки пловдивчани.

Стефка Георгиева

За седми път се проведе групова тренировка под тепетата. Организатор на събитието е Стоян Стоянов, който е познат на спортуващите и като организатор на десетки спортни събития. На груповата тренировка се събраха над 50 момчета и момичета, които демонстрираха любов към спорта и резултати от упорития си труд.

Този път събитието бе далеч по-всеобхватно от предходни години. Освен стрийт уъркаут, фрийрън и трикинг, имаше още байкъри, скейтъри, слаклайн, кендема  и девил стик.  Хората бяха превзели целия площад Съединение и в различните негови точки можеше да види нещо различно и интересно. Любопитно е, че все повече момичета и млади жени започват не само да присъстват и да наблюдават подобен род събития, но и активно да взимат участие в тях.

Без да оставя много време за почивка, организаторът Стоян, поде инициативата и събра любителите на стрийт уъркаут-а в центъра на площада за начало на тренировката. Човек със сила на характера, като неговия, не оставя място за мрънкане и оплакване, а мотивира всички наоколо за живот в повече активност.

Освен за тренировките, организаторите се бяха подготвили и със заснемането на събитието. Николай Деведжиев, познат от фрийрън средите, направи видеото за събитието, а Николай Кемрекчиев  (стрийт фитнес) се погрижи за снимковия материал. Някак неминуемо беше двете момчета, занимаващи се с фотография, да не отразят събитието, особено след като и двамата тренират активно от няколко години.

Това определено няма да бъде последното подобно събитие, имайки  предвид, че все повече млади хора стават инициатори на такъв тип мероприятия.

Снимки: Николай Кермекчиев и Мариян Паничаров

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…