Print this page

Това е Радо. Радо работи като куриер.

От 14 години е доброволец в Български Червен Кръст, PR е на Инвалидно дружество в Първа поликлиника, помага в Общински институт "Старинен Пловдив", а от година и във Фондация Пловдив 2019 . Всичко това прави в свободното си време, понеже има мисия - да помага на хората.

Радо обича да чете и пише. През 2000 година издава собствена  стихосбирка, а сега подготвя втора книга с кратка проза - произведения, вдъхновени от негови лични изживявания. Същата година участва и в конкурс на Радио Пловдив на тема "Накъде отиваш свят?" и печели наградата на журито. Всичко това прави в свободното си време, понеже има желание - да развива потенциала и талантите си, независимо от трудностите, които среща.

Животът на Радо не е лек. От раждането си е със специално състояние, но въпреки това всеки ден се изправя пред предизвикателствата. Когато го попитах какъв е най-ценният урок, който е научил от родителите си, той отговори: "Да се боря с трудностите в живота."

"Кои са трудностите, които срещаш?"
"Неразбирането на някои хора към мен. Но аз съм позитивен човек. Върша всичко с усмивка и от добро сърце."
"Какво те мотивира да помагаш на хората? Защо се занимаваш с
доброволчество?"
"Защото искам да съм полезен. Има и по-тежки случаи от моя - разбирам хората с такива състояния и искам да им помогна. Мотивира ме човешкият ми дълг."
"Откъде намираш сила след като и твоят живот не е лек?"
"Най-голямата сила е вярата в доброто, вярата в Създател, които обича всички хора и аз искам да изразя тази любов. Не мога да помогна на всички, които се нуждаят от помощ, но ако всички ние сме заедно и сме сплотени, можем да помогнем на повече хора."

Радо e роден в Пловдив. Той обича града си и казва за него: "Пловдив заслужава да бъде столица на културата. Всеки камък тук има своя история."

Още истории вижте в страницата на  Humans of Plovdiv: http://humansofplovdiv.com/ или във  Facebook:https://www.facebook.com/humansofplovdiv

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…