Гуруто сред графити майсторите по целия свят остави нов отпечатък в Пловдив

Стефка Георгиева

Nasimo безспорно е един от най-добрите графити майстори, а талантът му прехвърля границите на страната ни и достига до различни страни и континенти. Изкуството му се разпростира на стотици квадратни метра стени и фасади, като част от тях могат да бъдат видени и в Пловдив.

Само преди около 2 години, Nasimo все първото си участие на Капана фест, като събра стотици погледи около красивата картина, която изрисува на задната част от фасадата на Централни Хали. Златната Рада бързо спечели сърцата не само на пловдивчани, но и на много гости в града, които започнаха да снимат и споделят графита из социалните мрежи. 

Няколко месеца по-късно, друга творба на артиста съживи една от късите и тесни улични на артистичния квартал Капана. The Chain Rockers бързо стана тема на обществено обсъждане и предизвика куп коментари. Едни споделяха, че идеята е чудесна. Други бяха на коренно противоположно мнение, но фактите са факти. The Chain Rockers стана фон на стотици любителски и професионални снимки, а пловдивската публика, или поне онази част, която не бе чувала за Nasimo, разбра кой е той.

Само преди броени дни, майсторът на четката и спрея отново се появи в Пловдив, носейки със себе си поредния проект. Няколкометровият графит, който зае мястото го Златната Рада на гърба на Халите ще ви накара да се взрете в него и да се замислите. „Най-лошият затвор ще бъде затвореното сърце“. Това е посланието, което ще видите в лявата част на графита, който изобразява момиченце, което държи в ръцете си клетка под формата на къща. Това е поредното силно послание, което Nasimo отправя към публиката, а как ще го изтълкувате – помислете сами.

Ако все пак не сте запознати с биографията на твореца, ще ви разкажем малко за него. Всъщност името му е Станислав, но е познат като Nasimo и Kardami Kapila. Първите си графити прави преди повече от 20 години – през 1995 г. Заедно със Scum създават Los Bastardos Crew, но през 2000 година пътищата им се разделят. В последствие се среща с хип-хоп изпълнителите Ndoe и DRS, с които продължава да развива графити културата у нас. През 2014-та, обаче, заедно с Gerata, създават бранд, който вече е известен на всички любители на стрийт културата и изкуството Goloka. Създават ърбън облркла, които можете да откриете в пловдивския магазин на Philly Apparel . Имам представени десетки изложби по целия свят, а на нас ни остава само да се надяваме, че ще открие изложба и в града под тепетата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…