Садят още 2 000 000 до края на лятото

С около 100 000 летни цветя ОП „Градини и паркове“ преобрази в дните между края на пролетния и началото на летния сезон основните лехи в Цар-Симеоновата градина.

По над 30 000 стръка са засадени в така наречената „Червена алея“ зад паметника на Васил Петлешков и „Кривия партер“, който тръгва от езерото с пеещите фонтани и стига до новоизградения Виенски павилион.

„Всеки стрък цвете от атрактивните фигури си отгледахме сами в оранжериите. Най-много на брой са различните разцветки бегония и колеус, засадихме много винка, цинерария и още стотици хиляди бройки красиви цветя, които виреят добре при пловдивските условия с осигурено поливане“, заяви директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Той не скри радостта си от това, че петуниите в над 140-те висящи кошници и 20-те цветни пирамиди, разположени в централната пешеходна зона, се харесват на повечето пловдивчани и гостите на града. С насажденията във всички паркове и градинки по районите на Пловдив тазгодишното лятно зацветяване ще достигне рекордния около 3 000 000 брой летни цветя, увери Стоян Алексиев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…