Възражда се една позабравена традиция

Духов оркестър-Пловдив слага началото на цикъл от летни концерти в най-големия парк тази вечер от 17.30 ч. до Виенския павилион. Редовните концерти в Цар Симеоновата градина ще продължат 8 седмици поред. Общественият интерес към позабравената градска традиция в почивните дни в парка да звучи класическа, джаз, поп и филмова музика сред по-широк кръг публика през последните години е голям и се превърна в културна потребност.

Инициативата възражда община Пловдив, като всяка събота в следобедните часове през месец юни в Цар Симеоновата градина, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на изпълненията на популярните и обичани пловдивски оркестри - „Биг Бенд Пловдив“ и Духов оркестър-Пловдив.

С изпълнения на популярни класически произведения и евъргрийни ще се изявяват и други формации, като Оркестър на Държавна опера Пловдив, Арт Войс Център, таланти от НУМТИ  „Добрин Петков“ и даровити пловдивчани, с кариера у нас и в чужбина.

Вижте програмата с предстоящите концерти:
10.06.2017 / събота/ - 17.30 ч. - Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
17.06.2017 /събота/ - 19.00 ч – Биг Бенд-Пловдив, Виенски павилион
24.06.2017 /събота/ - 17.30 ч..- Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
01.07.2017 /събота/ - 19.00 ч.- Струнен квартет към Държавна опера -Пловдив, фонтан Деметра
08.07.2017 /събота/ - 17.30 ч. .- Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
09.07.2017 /неделя/ - 19.00 ч. - Арт Войс Център и Биг Бенд-Пловив, Виенски павилион
14.07.2017 /петък/ -  19.00 ч. - Арт Войс Център и Биг Бенд-Пловив, Виенски павилион
15.07.2017 /събота/ -19.00 ч. - Биг Бенд-Пловдив, Виенски павилион.

Проектът се осъществява от община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2017 година.

В същия дух са и 5-те концертни прояви по проекта  КЛАСИК OPEN AIR. Миналата събота, на 3 юни на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, пловдивчани видяха и чуха концерта на Брас-бенда  на Опера Пловдив.  След концерта за 24 май това беше второто събитие от поредицата „Класик OPEN AIR” с безплатни  концерти с класическа музика на трупата на Държавна опера – Пловдив. Идеята на КЛАСИК OPEN AIR също е да представи  поредица от концерти на знакови открити пространства в град Пловдив в периода от май до септември 2017 година,  а програмата да се превърне в музикална традиция по подобие на редица европейски градове. Рекламните усилия са насочени към това, поредицата да се превърне в още една предпоставка за развитие на културен туризъм в града.

Очаквайте програмата за края на юли, август и септември!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…