Възражда се една позабравена традиция

Духов оркестър-Пловдив слага началото на цикъл от летни концерти в най-големия парк тази вечер от 17.30 ч. до Виенския павилион. Редовните концерти в Цар Симеоновата градина ще продължат 8 седмици поред. Общественият интерес към позабравената градска традиция в почивните дни в парка да звучи класическа, джаз, поп и филмова музика сред по-широк кръг публика през последните години е голям и се превърна в културна потребност.

Инициативата възражда община Пловдив, като всяка събота в следобедните часове през месец юни в Цар Симеоновата градина, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на изпълненията на популярните и обичани пловдивски оркестри - „Биг Бенд Пловдив“ и Духов оркестър-Пловдив.

С изпълнения на популярни класически произведения и евъргрийни ще се изявяват и други формации, като Оркестър на Държавна опера Пловдив, Арт Войс Център, таланти от НУМТИ  „Добрин Петков“ и даровити пловдивчани, с кариера у нас и в чужбина.

Вижте програмата с предстоящите концерти:
10.06.2017 / събота/ - 17.30 ч. - Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
17.06.2017 /събота/ - 19.00 ч – Биг Бенд-Пловдив, Виенски павилион
24.06.2017 /събота/ - 17.30 ч..- Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
01.07.2017 /събота/ - 19.00 ч.- Струнен квартет към Държавна опера -Пловдив, фонтан Деметра
08.07.2017 /събота/ - 17.30 ч. .- Духов оркестър-Пловдив, Виенски павилион
09.07.2017 /неделя/ - 19.00 ч. - Арт Войс Център и Биг Бенд-Пловив, Виенски павилион
14.07.2017 /петък/ -  19.00 ч. - Арт Войс Център и Биг Бенд-Пловив, Виенски павилион
15.07.2017 /събота/ -19.00 ч. - Биг Бенд-Пловдив, Виенски павилион.

Проектът се осъществява от община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2017 година.

В същия дух са и 5-те концертни прояви по проекта  КЛАСИК OPEN AIR. Миналата събота, на 3 юни на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина, пловдивчани видяха и чуха концерта на Брас-бенда  на Опера Пловдив.  След концерта за 24 май това беше второто събитие от поредицата „Класик OPEN AIR” с безплатни  концерти с класическа музика на трупата на Държавна опера – Пловдив. Идеята на КЛАСИК OPEN AIR също е да представи  поредица от концерти на знакови открити пространства в град Пловдив в периода от май до септември 2017 година,  а програмата да се превърне в музикална традиция по подобие на редица европейски градове. Рекламните усилия са насочени към това, поредицата да се превърне в още една предпоставка за развитие на културен туризъм в града.

Очаквайте програмата за края на юли, август и септември!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…