Час преди вечерята заместник-главният мюфтия ще разкаже за традициите в исляма и местните обичаи по време на религиозните празници

Вечеря ифтар ще бъде дадена за първи път на откритите площи до Джумая джамия в центъра на Пловдив в петък след залез слънце. Очаква се да присъстват кмета на града Иван Тотев, представители на генералните и почетни консулства в Пловдив и на мюсюлманските настоятелства от региона, на академичните среди, бизнеса и различните етнически общности. Поканени са и възрастни хора от различни селища в областта.

Това е втората отворена вечеря ифтар, която турската общност в Пловдив дава по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Гости от различни етноси и религии се събраха в Имарет джамия на 31 май. Споделената вечеря бе поредният пример за мирно съжителство и толерантност между различните народности, които живеят заедно в града под тепетата от векове.

Гостите този петък ще могат да вкусят от ястията на вечерята след  21:05 часа, когато слънцето залезе. Час преди това ще бъде дадено началото на специална дискусионна вечер, на която заместник-главният мюфтия Бирали Бирали ще разкаже за традициите в исляма и местните обичаи по време на религиозните празници. Всеки от присъстващите ще може да задава въпроси и да участва свободно в разговора.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…