Виделина Гандева: Навсякъде трябва да е еднакво и да има – visitplovdiv, искаме центровете ни да бъдат разпознаваеми

Таня Грозданова

Очаква се пребрандиране на всички Туристически информационни центрове в града и свързването им в единна система. Това съобщи пред Под тепето Виделина Гандева – директор на Общинско предприятие „Туризъм“.

По думите й това е и причината ТИЦ в Стария град да е без табели в момента. „Ние го пребрандираме в момента. Тъй като новооткритият център на площад до Джумая джамия и Римския стадион е водещ като визия, махнахме всички брандове, които бяха на витрината в Стария град и в момента пребрандиране с единна визия,“ поясни тя.

По време на откриването на водещия ТИЦ имаше специалист то Министерство на туризма, видя репортерът ни. Именно това е обсъждано тогава - всички центрове, за да влязат в единна национална мрежа на Туристическите центрове.

„За целта те трябва да отговарят на определени изисквания.  Преди две години, когато се откри центъра в Старинен Пловдив тази наредба още не беше факт и ние сме в процес на привеждане, за да може да ги сертифицираме официално по наредбата към Закона за туризма.

До Централна поща центърът също има нужда от привеждане по наредбата и по него ще се работи.“

Гандева разказа, че единното брандирано съдържание е много важно в световен план. Навсякъде трябва да е еднакво и да има – visitplovdiv.com. Защото искаме центровете ни да бъдат разпознаваеми и eднакви.

Според наредбата няма конкретен срок това да се случи, сертифицирането е доброволно, но е желателно защото носи имидж. В Националната единна система вече има 14 такива центрове, които дори не са в големите градове.

Ние изчакваме, за да можем да си уеднаквим всичко и тогава да го направим. Този новия и дори в момента отговаря на всички изисквания, уточни шефката на ОП-то.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…