Няма да има нито парк, нито културен център. Сградата остава, но ще бъде мъртва

Пренасочват парите за бутането на Фурната за тротоари и ремонт на вътрешно квартални улици в Западен

Местната власт е решила да се освободи тежестта на казуса Гарнизонна фурна на сесията на местния парламент тази седмица. В точка за изменение на бюджета на Пловдив за 2017г. е вкарано за гласуване искане на кмета на район Западен Димитър Колев средствата за събарянето на казармената сграда да бъдат пренасочени за ремонт на тротоари и вътрешно квартални улици.  Става въпрос за 350 хиляди лева, които трябваше да бъдат използвани за бутане на сградата и оформяне на паркова среда в последствие. Или пък за нейния ремонт, ако бяха приети предложенията на инициативния комитет за запазване и оживяване на Фурната като център за култура с въпросните 350 хиляди лева.  Диалог по същество между артистите и администрацията обаче така и не се състоя. А вместо да вземе решение, властта реши най-лесното- просто да затвори темата. Няма да има парк, но няма да има и жива индустриална постройка. А сграда, която ще пустее и ще се руши от капризите на времето.

Така, според инициативния комитет за запазване на сградата, можеше да изглежда културен център Фурната със средствата, отделени за събарянето йТова е бягство от отговорност. Поредна проява на никакво отношение към културата. Това категорично е акт срещу Пловдив, бъдещата Европейска столица на културата. Поведението на цялата администрация по тази тема, а и не само, е много странно, коментира основният двигател на кампанията по превръщането на Гарнизонна фурна в място за култура Емил Миразчиев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…