Пълен обрат в казуса и разкол сред ДПХ. Обвиняват председателя, че е предал дома на художниците

Дружество на пловдивските художници свика извънредно събрание в понеделник вечерта. В поканата е записано, че събранието е „свързано с предстоящия ремонт /събаряне/ на изложбената зала“. Художниците очакват да обсъдят последно вариантите, подходящи за тях, предвид старта на конкурса. Те апелираха по между си за масово присъствие, за да „се запознаят със специфичните особености на този казус, който е трудно да популяризираме електронно.“

Междувременно казусът със събарянето на Дома на пловдивските художниците внесе разкол в Дружеството. Част от членовете обвиняват сегашния председател Снежана Фурнаджиева, че ги е предала, съгласявайки се със събарянето на сградата. Коментари в този дух се появиха в социалната мрежа.

Противниците на идеята за бутането на сградата организират допълнително допитване до експерти, както и до всички организации, които през последните години са организирали културни събития в сгради на ул.“ Гладстон“, да излязат с максимално кратко становище - могат ли архитектурните й дадености да се разглеждат като композиции ?? архитектурен ансамбъл.

Освен това част от по-младите художници в града декларират готовност да излязат на протест против събарянето на галерията.

В тазвечерното събрание на Дружеството се взе решение с пълно мнозинство, което води до пълен обрат в казуса!

Очаквайте подробности!

7 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…