Сградата не бе одобрена за Паметник на културата с национално значение

Темата за кино „Космос“ не спира да се коментира, а вече за сградата се носят какви ли не слухове из града под тепетата. От Министерството на културата отказаха да призная сградата за паметник на културата с национално значение, но има друг вариант. По предварителна информация, местната община, заедно с НИНК планират да обявят сградата за паметник с местно значение.

От общината заявиха по темата, че това не променя досегашното решение вътрешността на кино „Космос“ да бъде ремонтирана и самата сграда да бъде обезопасена за посетители.

Припомняме, че само преди две седмици Колектив Космос оттегли доверието си и всички свои проекти от Община Пловдив и от Общинска Фондация "Пловдив 2019",  и преустанови всякакви работни отношения с тях. Това се казва в специално становище на организацията, която поде кампанията за оживяването на емблематичната сграда в центъра на град Пловдив. Становището бе разпратено до медиите на 11-ти август, като в него се описаха подробно причините за оттеглянето.

Колектив Кино Космос заяви, че не се отказва от осъществяването на проекта си и ще продължи да търси алтернативна подкрепа.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…