Сградата не бе одобрена за Паметник на културата с национално значение

Темата за кино „Космос“ не спира да се коментира, а вече за сградата се носят какви ли не слухове из града под тепетата. От Министерството на културата отказаха да призная сградата за паметник на културата с национално значение, но има друг вариант. По предварителна информация, местната община, заедно с НИНК планират да обявят сградата за паметник с местно значение.

От общината заявиха по темата, че това не променя досегашното решение вътрешността на кино „Космос“ да бъде ремонтирана и самата сграда да бъде обезопасена за посетители.

Припомняме, че само преди две седмици Колектив Космос оттегли доверието си и всички свои проекти от Община Пловдив и от Общинска Фондация "Пловдив 2019",  и преустанови всякакви работни отношения с тях. Това се казва в специално становище на организацията, която поде кампанията за оживяването на емблематичната сграда в центъра на град Пловдив. Становището бе разпратено до медиите на 11-ти август, като в него се описаха подробно причините за оттеглянето.

Колектив Кино Космос заяви, че не се отказва от осъществяването на проекта си и ще продължи да търси алтернативна подкрепа.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…