Френската столица приема изложба, посветена на квартала

Квартал Капана отива в Париж. Изложба, посветена на квартала на творческите индустрии, ще гостува във френската столица. Това ще се случи в рамките на ежегодното издание на Седмица на чуждестранните култури, което се открива на 22 септември. Тази мащабна културна проява, която се организира от чуждестранни културни институти във френската столица, заедно с кметството на Париж и Министерството на културата на Франция, тази година е посветена на темата „Улицата“.

Българският културен институт съвместно с Фондация „Пловдив 2019“ решиха да интерпретират темата, посвещавайки я на квартал Капана и така в рамките на един месец Париж ще влезе в Капана на творческия квартал.

Изложбата, която ще бъде отворена за посещения от 26 септември до 14 октомври, ще представи в серия от фотографии, видео и аудио–инсталации, пластовете на времето, цветовете и звуците на плетеницата от улици в артистичния квартал. Експозицията представя историята на квартала и поетапното разгръщане на потенциала на мястото.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…